BALI PART II

Heippa. Hieman viiveellä, mutta nyt ajattelin tulla jatkamaan edellistä julkaisua, eli toista osaa meidän Balin reissusta. Kuten mainitsin edellisessä postauksessa, suunniteltiin jokaiselle päivälle retki / aktiiviteetteja. Yksi aamupäivä varattiin delfiiniretkelle. Saatiin huvilan kautta varattua veneet huvilan omaan rantaan josta lähtö oli noin klo 6.00 aamulla. Samalla kun nähtiin delfiinejä päästiin katsomaan upea auringonnousu. Retki maksoi noin 6e per henkilö, eli todella edullinen ja ehdottomasti näkemisen arvoinen.


Vesiputouksia Balilla on useampi, mutta Singarajan putous oli paikallisten mukaan kaikista suurin ja hienoin. Paikanpäällä saatiin oma opas joka vei meidät viidakon läpi kahteen eri putoukseen. Ensimmäisellä putouksella käytiin uimassa, mutta lähinnä tuntui että se oli yhtä painimista eteenpäin  sillä virta oli erittäin kova ja vesi veti joka puolelle. Singarajan putoukseen pääsee ilmaiseksi jos etsii putoukset omatoimisesti, mutta maksettiin oma opas jolla hintaa oli 6,5e per henkilö sillä tuotot menivät paikallisen koulun rakentamiseen.


Vesiputousten jälkeen käytiin vielä katsomassa paikallisten ja turistien suosima Hot Springs jonne oli tarkoitus mennä vielä uimaan. Hinta ''uimalaan'' oli noin 3e mutta paikalle päästyä altaat oli täynnä paikallisia ja vesi oli niin lämmintä, että jo lämpimän sään vuoksi siellä olisi tullut huono olo varmaan aika piakkoin joten jätettiin uiminen väliin kokonaan.

Haluttiin reissun aikana myös kokeilla muutamia vesi sportteja joten suunnattin yksi päivä rannalle illalliselle jonka jälkeen vuokrattiin Jet skit. Oli kyllä siistiä ajaa auringonlaskun aikaan merellä. Yksi meidän kavereista onnistui lentämään Jet skin päältä veteen mutta me muut pysyttiin kyydissä loppuun saakka :D.
Myös temppeleitä ja satoja vuosia vanhaa historiaa riittää Balilla jokaiseen makuun, käytiin tutustumassa vain yhteen kohteeseen sillä ainakin omasta mielestä ne on kaikki saman näköisiä.


Yksi ilta vuoren huipulla pysähdyttiin hetkeksi katsomaan auringonlasku. Siinä samalla, mun mies osti 3e lipun että pääsi keinumaan alla olevalla ruosteisella keinulla, jossa ei muuten ollut mitään vaijereita kiinni ja suora pudotus alas jos ketjut katkeaisi.

Meidän vikaksi päiväksi Balilla ennen Gili Trawangania, järjestettiin retki Nusa Penida saarelle jossa vietettiin koko päivä. Matkaa sinne oli, joten lähdettiin jo aamulla klo 4 ajamaan sillä lähtö saarelle sijaitsi toisella puolella saarta. Venematka oli noin 1,5h suunta mutta matka meni tosi nopeasti sillä istuttiin laivan katolla, jonne henkilökunta oli asentanut kunnon vanhanaikaiset stereot ja siellä oli juoma tarjoilua. Saarella kierrettiin kuljettajan kanssa kaikki suositut nähtävyydet ja lopuksi mentiin Crystal Beachille uimaan ja pojat kävi snorklaamassa.
Onneksi sadekausi oli juuri ohi ja päästiin nauttimaan aurinkoisista keleistä lukuunottamatta yhtä kahden tunnin kaatosadetta koko matkan aikana, joka iski juuri silloin kun lähdettiin mopoilla kiertää paikkoja. Nähtävää kyllä riitti, ei keretty edes katsomaan kaikkea mitä oltiin ennen reissua suunniteltu. Olin jotenkin olettanut että Bali oli paljon pienempi saari kun mitä se todellisuudessa oli ja matkat paikasta toiseen oli kiven heiton päässä, vaikka todellisuudessa matkoihin meni tosi paljon aikaa. Joku aikaisemmassa tekstissä kyseli että kenen kanssa oltiin reissussa, niin meitä oli mun pojan ja miehen lisäksi mun sisko ja kaksi kaveria. Myös sitä kyseltiin että oli meidän matka paketti tai räätälöity niin koko matka oli räätälöity ja lennot Singaporeen ja sieltä Balille molempiin suuntiin oli yhteensä noin 730e. Majoituksia en muista tarkalleen.


4 comments on "BALI PART II"
 1. Anonymous15/4/18

  Kauan kesti teidän lento suomesta singap. ja takaisin. Onko tuo summa laskettu per/hlö?

  ReplyDelete
  Replies
  1. 11,5h suora lento Singaporeen, ja hinta on laskettu per / hlö :)

   Delete
 2. Ihan huippu siistin näkönen matka! Toi Bali olo myös meillä harkinnassa, mutta voi olla että pitken lentojen takia tulee reissattua lähemmäs. Hyvät matkavinkit sinne aikoville :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos <3 Joo pitkät lennot on ehdottomasti iso miinus!

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.